Džumhur: Znamo kakav je Monfils, ali izvukao sam pouke iz našeg prošlog meča

Najbolji bh. teniser u četvrtfinalu Rotterdama

Džumhur: Znamo kakav je Monfils, ali izvukao sam pouke iz našeg prošlog meča

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur je jučer iznenadio Tsitsipasa u prvom kolu turnira u Rotterdamu, dok je u današnjem meču 1/8 finala bio bolji od Kukushkina rezultatom 2:0, po setovima 6:4 i 7:6.

"Kako sam i najavio jučer, bio je težak meč. Bilo je dosta trčanja, ali Kukushkin je takav igrač. To je igrač kojeg je teško 'razbiti', igrati sa njim na kraće poene. Sa njim se moraju igrati dugi poeni, nekako morate naći način da 'pokvarite' njegovu igru, koja je jako opasna. Ukoliko se upustite u njegovu igru, onda ni rezultat neće biti povoljan... Ali znao sam kako trebam igrati, dva puta sam ga dobio", istakao je Džumhur, pa nastavio:

"Znao sam šta trebam raditi i na kraju sam zasluženo pobijedio. Mislim da sam mogao taj drugi set i ranije riješiti. Imao sam dosta brejk lopti, imao sam i taj brejk koji nisam potvrdio. Nakon toga šest brejk loptu, ali sve u svemu - kada je bilo najpotrebnije, u tiebreaku, sam odlično odigrao. Što je najbitnije nismo otišli u tri seta, to mi definitivno ne bi išlu korist, nakon jučerašnjeg dugog meča."

Damir Džumhur će u četvrtfinalu igrati protiv Gaela Monfilsa, a ovaj meč je na rasporedu sutra u 12:30 sati.

"I protiv Monfilsa me očekuje težak meč sa dosta trčanja. Znamo da je on igrač koji može doći do svake lopte, stići ono što 99% drugih ne bi bilo u stanju... Mislim da sam izvukao pouke iz meča protiv njega u Australiji. Ne smijem žuriti, nasijedati na to njegovo uvlačenje u teren, ne smijem previše izlaziti na mrežu. Imam neke planove i pokušat ću to ostvariti, nadam se još jednom dobrom meču", poručio je Džumhur.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi