Džumhuru nagrada od 5.000 KM

Federalno ministarstvo kulture i sporta

Džumhuru nagrada od 5.000 KM

Edmir Škorić

Federalno ministarstvo kulture i sporta donijelo je odluku da se našem mladom teniseru Damiru Džumhuru dodijeli 5.000 KM kao nagrada za dosad postignute rezultate.

Džumhur je nedavno postao evropski juniorski prvak, a na Olimpijadi mladih u Singapuru je osvojio bronzanu medalju.

U želji da se evropskom juniorskom prvaku i osvajaču bronzane medalje na Olimpijadi mladih u Singapuru osiguraju adekvatni uvjeti za rad i takmičenje, Federalno ministarstvo kulture i sporta je podnijelo inicijativu i prijedlog Vladi FBiH da obaveže BH Telecom d.d. Sarajevo da potpiše sponzorski ugovor s Damirom Džumhurom o finansiranju priprema i takmičarskih nastupa do olimpijskih igara u Londonu 2012.

Ministarstvo kulture i sporta FBiH čestita teniseru i njegovom treneru na postignutim rezultatima i vjeruje da će Džumhur i u narednom periodu dostojno predstavljati našu zemlju i ostvarivati rezultate koji će mu osigurati učešće na ljetnim olimpijskim igrama 2012., saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.