Džumhuru rezultat karijere

Juniorski teniski turnir u Bratislavi

Džumhuru rezultat karijere

Mladi bh. teniser Damir Džumhur ostvario je najbolji rezultat u dosadašnoj karijeri. Naš junior plasirao se u polufinale “Slovak Junior Indoor Tournament 2009” koji se igra u slovačkoj Bratislavi i druge je jakosne kategorije.

Džuhmur je u meču četvrtfinala nadigrao po rankingu boljeg tenisera, 8.  nositelja Ivana Košeca sa 2:0 u setovima (6:2, 6:3).

Košec je trenutno 140. na ITF ljestvici, a naš teniser oko 250. mjesta, no četvrtom uzastopnom pobjedom na turniru osigurao je skok za više od 100 pozicija na narednoj ITF-ovoj listi najboljih juniora svijeta.
To znači da bi mu sljedeći plasman mogao biti oko 155. pozicije što je već korak do svjetske elite.
Za ulazak u finale Džumhur će snage odmjeriti sa 1. nositeljom Radimom Urbanekom iz Češke koji je 45. na ljestvici.
Damir je nastupio i u konkurenciji parova zajedno sa Nijemcom Nekicom, ali su ih zaustavili 4. nositelji Ricardo Belotti i Daniel Schmidt (Austrija), koji su slavili sa 3:6, 6:2, 10:7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.