Džumhuru titula u dublu i finale u singlu

Juniorski turnir u Pančevu

Džumhuru titula u dublu i finale u singlu

A. Beganović

Najbolji bosanskohercegovački junior Damir Džumhur plasirao u finale teniskog juniorskog turnira druge kategorije u Pančevu (Srbija). 

Sedamnaestogodišnji Sarajlija u polufinalu je savladao kvalifikanta Stefana Micova iz Makedonije sa 6:3, 7:6 (4). U meču za titulu Džumhur će igrati s prvim nositeljem Mađarom Matom Zsigom, trenutno 48. juniorom svijeta.

U konkurenciji parova naš teniser i Mađar proslavili su osvajanje pobjedničkog pehara. Kao prvi  favoriti, oni su u finalu  nadigrali treće nositelje Latvijce Artursa Kazijevsa i Mikelisa Libietisa u dva seta, 6:4, 6:3.

Sa bodovima dosad osvojenim u Pančevu Džumhur je osigurao napredak na narednoj ITF rang listi za oko 20 pozicija, što znači da će 2010. godinu započeti među 30 najboljih juniora  svijeta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.