Džumhuru titula u paru
Mladi Damir Džumhur osvojio je trofej u paru sa Kondulukovom

Juniorski turnir u Francuskoj

Džumhuru titula u paru

Mladi Sarajlija Damir Džumhur osvojio je trofej na juniorskom turniru 2. kategorije koji je održan u francuskom gradiću Cap D'Aila, na zemljanoj podlozi.

Džumhur je u paru sa Rusom Aleksandrom Kondulukovom nadirao domaću kombinaciju Cedrick Commin/Gianni Mine rezultatom 4:6, 6:4 (11:9) za veliko slavlje i prvi juniorski naslov.

Naš mladi teniser igrao je i u singlu, ali nije stigao dalje od četvrtfinala.

Tamo ga je eliminisao Bjelorus Pavel Filin sa 5:7, 6:3 i 6:7. Konačnih 2:1 za Filina pokazuje da se Džumhur odlično držao, ali je u ključnim trenucima tie-breaka (4:7) ostao bez one potrebne mirnoće i koncentracije.
Mladi Damir će na najnovijoj ITF listi značajno popraviti plasman, a očekuje se da bude negdje oko 130. mjesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.