Ebden eliminisao Fisha

Iznenađenja se nastavljaju u Indian Wellsu

Ebden eliminisao Fisha

M. Maksimović

Najveće iznenađenje u mečevima trećeg kola Indian Wellsa je kreirao Australac rođen u Durbanu, Matthew Ebden.Ovaj 91.igrač na ATP rang listi je neočekivano u dva seta sredio osmog nositelja Mardyja Fisha.

Fish je imao problema sa servisom, zabio je tek dva sada, napravio je pet dvostrukih pogrešaka i na kraju je poražen 3-6,4-6. Prošle godine je igrao finale ovog turnira, međutim u meču protiv Australca je izgledao kao da je i on pokupio neki virus. U prvom setu je Ebdenu bi dovoljan jedan break, u drugom je Fish tri puta gubio svoj servis.

Novak Đoković, prvi igrač svijeta i branitelj naslova, je odradio posao protiv Kevina Andersona. Novak je ostao na terenu nešto više od sat i pol vremena i sa tri breaka je zaključio priču. Anderson je uspio doći do tri break lopte, ali niti jednu nije iskoristio. Tomaš Berdych je bio bolji od Andyja Roddicka sa 6-3, 4-6, 6-2. Roddick je u prvom i trećem setu ostao bez break lopte. Giles Simon također ide dalje, Francuz je eliminisao Stanislasa Wawrinku 6-4, 6-4. Pred kraj meč Švicarac prilično iznervirao jer mu se Berdych nije izvinuo zbog poena osvojenog uz pomoć mreže.

 

Rezultati 3.kolo:
Novak Đoković (Srb,1) - Kevin Anderson (Jar,29) 6-2,6-3
Tomas Berdych (Češ,7) - Andy Roddick (USA,30) 6-3,4-6,6-2
Ryan Harrison - Garcia - Lopez 6-4,7-5
Giles Simon (Fra,13) - Stanislas Wawrinka (Švi,23) 6-4,6-4
John Isner (USA,11) - Juan Monaco (Arg,22) 7-5,7-5
Matthew Ebden (Aus) - Mardy Fish (USA,8) 6-3,6-4
Pablo Andujar (Špa) - Albert Ramos (Špa) 7-6(5),6-4
Nicolas Almagro (Špa) - Santiago Giraldo (Kol) 4-6,6-2,7-6(2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije