Edmund izbacio Šapovalova, Chung Mullera

ATP Brisbane

Edmund izbacio Šapovalova, Chung Mullera

E. Škorić

Odigrani su još neki mečevi 1. kola ATP turnira u australskom Brisbaneu.

Naš Damir Džumhur upravo igra meč protiv Denisa Istomina i u toku je prvi set, a ranije su u toku večeri završena tri meča.

Amerikanac Mmoh je sa 6:3, 6:4 savladao Argentinca Delbonisa, dok je Korejanac Chung sa 6:3, 7:6 bio bolji od Gillesa Mullera.

Kyle Edmund je nakon preokreta eliminisao Denisa Šapovalova. Britanac je izgbuio prvi set u taj brejku, drugi set je dobio u taj-brejku, a u trećem je sa 6:4 bio bolji od svog rivala.

Edmund u osmini finala ide na Chunga, a Džumhur će, ukoliko prođe, igrati protiv Donaldsona, a eventualno bi mogao u četvrtfinalu igrati protiv Andyja Murrayja, drugog nositelja na turniru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi