Eliminisani Almagro i Soderling
Soderling se morao oprostiti od Miamija

ATP Masters u Mijamiju

Eliminisani Almagro i Soderling

Dva nositelja ATP Mastersa 1000 koji se za nagradni fond od 4.5 miliona dolara igra u Miamiju završila su svoj nastup u drugom kolu. Riječ je o Nicolasu Almagru i Robertu Soderlingu.

Španac je protiv Amerikanca Denta odlično odigrao prvi set slavivši sa 6:2, no od tog trenuta počeli su problemi. Njegov protivnik u drugom je bio mnogo sigurniji i Almagro nije imao rješenje za razorne udarce, a pri tome je i napravio mnogo neforsiranih grešaka (26).

U trećem setu su oba tenisera držala svoj servis, a u tie-breaku više sreće i koncentracije imao je Dent koji je slavio sa 9:7.

Soderling nije imao nikakvih izgleda protiv Kanađanina Kendrika. Bilo je 6:4 i 6:2 za igrača koji najviše voli igrati na brzim podlogama.

U treće kolo plasirali su se Marat Safin i Nicolas Kiefer. Rus je sa 2:1 u setovima bio bolji od Oscara Hernandeza, dok je njemački veteran, 28 nosilac, na isti način eliminisao Francuza Santoroa.

Rezultati
Kiefer (Njem/28) - Santoro (Fra) 5:7, 7:6 (5), 6:2, Safin (Rus/22) - Hernandez (Špa) 6:4, 2:6, 6:1, Kendrick (SAD) - Soderling (Šve/23) 6:4, 6:2, Dent (SAD) - Almagro (Špa/19) 2:6, 6:2, 7:6 (7), Monfils (Fra/9) - Russell (SAD) 6:2, 6:7 (5), 6:3, Blake (SAD/13) - Benneteau (Fra) 6:4, 6:4, Tursunov (Rus/25) - Kukuškin (Kaz) 3:6, 7:6 (4), 6:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.