Ema Burgić izborila polufinale
Odličan nastup Eme Burgić

Naša teniserka nastavlja sjajn niz

Ema Burgić izborila polufinale

M. Maksimović

Mlada bosanskohercegovačka teniserka Ema Burgić nastavlja sjajni niz na Challengeru u španskom Vinarosu koji se igra za nagradni fond od 10.000 dolara. Ema je nakon još jedne sjajne partije izborila plasman u polufinale ovog turnira.

U četvrtfinalu je sedamnaestogodišnja Lukavčanka eliminirala Italijanku Benedettu Davato, 635.igračicu na svjetskoj rang-listi, sa čistih i laganih 6-2, 6-3. Za ulazak u finale Ema će igrati protiv Francuskinje Alize Lim,  teniserke rođene 13.jula 1990.godine. Francuskinja je u četvrtfinalu bila bolja od Ionele -Andreeae Iove iz Rumunije 6-3, 6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.