Ema Burgić u finalu "Bisera Dalmacije"

Turnir vijedan 10.000 $

Ema Burgić u finalu "Bisera Dalmacije"

Edmir Škorić

Mlada bh. teniserka Ema Burgić plasirala se u finale ITF turnira "Biser Dalmacije", koji se trenutno odigrava na otoku Hvaru u Hrvatskoj.

Burgićeva je furiozno krenula ka osvajanju 10 hiljada američkih dolara teškog turnira. U prvom je kolu deklasirala domaću teniserku Idu Krnić (6:1, 6:0). Naredna prepreka bila je Mađarka Zsofiu Susany, no Ema je i u ovom meču bila bolja, doduše nakon trećeg odlučujućeg seta (6-2, 4-6, 6:0).

U četvrtfinalu Burgić je savladala nešto stariju Rumunku Alexandru Damaschin (6-4, 3:6, 6-3). Put u finale otvorio joj se nakon pobjede u dva seta protiv Lihtenštajnke Stephanie Vogt (7-6, 6-4).

Finale ovog turnira igra se sutra sa početkom u 11 sati, a posljednja prepreka Emi je Rumunka Madaline Gojnea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.