Emina Hadžiahmetović dobro otvorila novu sezonu

Naša stonoteniserka u dobroj formi

Emina Hadžiahmetović dobro otvorila novu sezonu

O. Lekić

Naša najbolja stonoteniserka Emina Hadžiahmetović dobrim igrama na tri turnira iz svjetske serije ITTF World Tour koja su iza nje, u Bugarskoj, Češkoj i Austriji briljantno je krenula u novu sezonu.

Itekako zapaženi rezultati koje je postigla ostvareni su uz veliki napor i uporan rad naše mlade sportistkinje uprkos teškim uslovima u kojima radi i zajedno sa svojom sestrom i trenericom Amelom 

Hadžiahmetović-Mujezinović.

Naša stonoteniserka u Bugarskoj je nastupala u dvije konkurencije, U-21 seniorke i u konkurenciji Woman Senior, a u Češkoj i Austriji u kategorijama U21 i seniorke, te u dublu, i uspjela je da održi veoma dobru koncentraciju i fizičku izdržljivost za sve mečeve koji su bili izuzetno značajni i zahtjevni.

Hadžiahmetović je učešće na posljednjem turniru ITTF World Tour Austrian Open okončala plasmanom među 32 najbolje. I na ovom turniru je pokazala da se  nalazi u odličnoj formi i sigurno da će uz adekvatnu podršku praviti još bolje rezultate.

U meču za plasman među 16 najboljih na ovom takmičenju od Emine je bila bolja Japanka, koja je savladala rezultatom 3 -1. Važno je naglasiti da je u prvom kolu seniorskog dijela turnira u Austriji uspjela savladati Koreanku Lee Seul što je veliki uspjeh s obzirom na činjenicu da Azijatkinje apsolutno dominiraju u stonom 

tenisu.

Kako je ovo kvalifikaciona godina za Olimpijske igre u Brazilu 2016. tako su protivnice sve jače i teže, a Emina nastoji da obezbijedi normu za Olimpijske igre, obzirom na činjenicu da iz svake države samo dvije igračice mogu da nastupaju na Olimpijadi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.