Zverev je opet odigrao vrhunski, ali 18-godišnjakinja je aspolutni hit US Opena

Završnica posljednjeg Grand Slama

Zverev je opet odigrao vrhunski, ali 18-godišnjakinja je aspolutni hit US Opena

A. Čaušević

Posljednji Grand Slam u sezoni, US Open ulazi u samu završnicu. 

Alexander Zverev je potvrdio da se nalazi u odličnoj formi te je u meču četvrtfinala protiv Lloyda Harrisa stigao do 16 pobjede u nizu

Nijemac je najviše poteškoća imao u prvom setu kojeg je dobio poslije tie-breaka sa 7(8):6. Harris je imao break i servirao je za set pri rezultatu 5:3, ali je Zverev uzvratio rebreakom.

U preostala dva seta Zverev je napravio ukupno tri breaka za 6:3, odnosno 6:4 za plasman u drugo uzastopno polufinale US Opena.

Ipak, prva priča dana na Flushing Meadowsu je 18-godišnja Emma Raducanu koja je ispisala historiju tenisa postavši prvi kvalifikant koji je stigao do polufinala na US Openu.

Ova 18-godišnjakinja je u četvrtfinalu pobijedila olimpijsku šampionsku iz Tokija Belindu Benčić sa 6:3 i 6:4.

Britanskoj teniserki je ovo tek drugi Grand Slam u karijeri, a New Yorku je uspjela dobiti svih 16 setova u kojim je zaigrala što je zaista fenomenalan uspjeh.

Top Komentari

Alen23
Ma zenski tenis sad Andresku pravi cudo pa Switek pa sad ova bala pa Gauf sve grisna dica kladionica
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi