Errani nakon ulaska u finale: Ovo nisam očekivala
Errani oduševljena nakon pobjede

nakon Schiavone, sada je tu Errani

Errani nakon ulaska u finale: Ovo nisam očekivala

M. Maksimović

Do ove godine, Sara Errani nikada nije prošla treće kolo singla na Grand Slam turnirima.Na početku sezone igrala je četvrtfinale Australian Opena, izgubila je od Kvitove.

Taj rezultat kao da je bio najava onoga što će Errani napraviti u nastavku sezone.Slavlje u Acapulcu, Barceloni, Budimpešti, ali to nije u poređenju sa nastupom u Roland Garrosu, jer Errani je prvi put u finalu jednog ovako velikog turnira. U polufinalu se revanširali Samanthi Stosur za poraz u Rimu.

 

''Samantha odlično servira, pa sam pokušavala da čitam te njene servise, na koju stranu će da idu i uspjevala sam. Ja volim riternirati.Kada sam stigla u Pariz nisam ni razmišljala da ću doći do finala.Svi mečevi su bili teški, ali ja sam dobro igrala  i zadovoljna sam svojom igrom.Turnir nije gotov, ostalo je veliko finale'' kaže Errani koja je nastavila tmo gdje je stala Francesca Schiavone. Schiavone je slavila 2010.godine, nakon toga je igrala finale, Errani je ulaskom u finale nastavila niz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.