Fatić izborila drugo kolo
Dobar tenis na početku turnira

Na početku ITF turnira u Mostaru

Fatić izborila drugo kolo

M. Maksimović

Početak ITF turnira Mostar Laides Opena bio je uspješan za bosanskohercegovačku teniserku Neiru Fatić koja je izborila plasman u drugo kolo. Neira je u prvom kolu nakon velike borbe prošla Ivanu Crnogorac iz Hrvatske u tri seta 6-3 2-6 6-4.

U drugom kolu Neira će igrati protiv bolje iz duela Martine Caciotti iz Italije, sedme nositeljice i Nevene Selaković iz Srbije. Pored ovog meča, još šest teniserki je izborilo nastup u drugom kolu.

Odličan posao je napravila teniserka sa Širokog Brijega, Mara Zovko koja je eliminisala petu nositeljicu Emu Polič iz Srbije sa sigurnih 6-4,6-0. Dosta posla je imala i treća nositeljica Stamatia Fafaliou iz Grčke koja je u tri seta pobjedila Minu Gardić iz Srbije, po setovima 6-7(4),6-4,6-4.

Rezultati 1. kola:
Anđela Nemčević (Srb) - Jasmin Steinherr (Nje) 6-1,6-2
Stamatia Fafaliou (Grč,3) - Mina Gardić (Srb) 6-7(4),6-4,6-4
Neira Fatić (BiH) - Ivana Crnogorac (Hrv) 6-3,2-6,6-4
Mara Zovko (Hrv) - Ema Polić (Srb,5) 6-4,6-0
Dalila Jakupović (Slo) - Nives Pavlović (Srb) 4-6,6-2,6-3
Alessia Bertoia (Ita) - Željka Gavrilović (Srb) 6-0,6-4
Tamara Čurović (Srb) - Milana Spremo (Srb) 3-6,6-4,6-2

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.