Fatić preko prvog nosioca do petog finala

Novi uspjeh bh. tenisera

Fatić preko prvog nosioca do petog finala

Midhat Šljivak

Nerman Fatić, najmlađi Davis Cup reprezentativac Bosne i Hercegovine nastavlja s odličnim nastupima na Futures turnirima. 

Na ITF Futures turniru u Kramsachu, nakon sjajne pobjede protiv prvog nosioca Nijemca Pettera Helera (ATP,468), rezultatom 7:5 3:6 6:2, izborio je svoje peto finale na nekom od turnira iz Futures serije.

Cijeli meč je bio potpuno ravnopravan i otvore do rezultata 2:2 u trećem setu, kada naš teniser uspijeva napraviti break i nakon toga odličnom igrom dobiti treći set sa 6:2.

Fatić je u ovom meču imao nevjerovatnih 86% prvog servisa, iskoristio je 5 od 8 break prilika a njegov protivnik 5 od 16.

Prije ovog meča Fatić je u prvom kolu savladao (Q) Jonathana Morra GER (ATP, 1854) rezultatom 6:2 6:0, u drugom kolu je bio bolji od Jorge Brian Panta PER (ATP, 896) 6:7(5) 6:3 6:3, a u četvrtfinalu je pobijeđen Calin Manda ROM (ATP,947) 4:6 6:1 6:3.

Fatićev protivnik u sutrašnjem finalu će biti pobjednik meča Harteis GER (ATP, 875) i Dischinger BRA (ATP, 917), i to će biti odlična prilika da Fatić dođe do svoje prve titule u pojedinačnoj konkurenciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi