Favoriti sigurni
Tsonga bez problema u 3. kolo

ATP turnir u Johannesburgu

Favoriti sigurni

Za razliku od turnira u Zagrebu, na kojem je bilo dosta iznenađenja, u 2. kolu ATP turnira u Johannesburgu, koji se igra za nagradeni fond od 500.000 dolara na betonu, nije bilo neočekivanih rezultata.

Prvi nosilac, Francuz Jo-Wilfried Tsonga lako se obračunao sa Uzbekistancem istominom.

Nakon 6:1 u prvom setu Tsonga je u nastavku djelovao opuštenije, ali ni to nije mogao iskoristiti Uzbekistanac osim što je ublažio poraz (4:6 u drugom setu).
Malo više problema imao je četvrti nosilac Guillermo Garcia-Lopez koji je Argentinca Mayera savladao sa 7:5 i 6:4. Siguran je bio i Belgijanac Vliegen u duelu sa Minarom, kao i peti nositelj Chardy koji je eliminisao Švajcarca Chiudinellija.

Rezultati, 2. kolo
Jo-Wilfried Tsonga (Fra, 1) - Denis Istomin (Uzb) 6:1, 6:4, Guillermo Garcia-Lopez (Špa, 4) - Leonardo Mayer (Arg) 6:4, 7:5, Jeremy Chardy (Fra, 5) - Marco Chiudinelli (Šva) 6:4, 6:4, Kristof Vliegen (Bel, 7) - Ivo Minar (Češ) 6:4, 6:1, Frederico Gil (Por) - Rik de Voest (Jar) 4:6, 7:5, 6:4, Sebastien de Chaunac (Fra) - Izak van der Merwe (Jar) 6:7(3), 7:5, 7:6(5).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti