Favoriti, uglavnom po planu
Andy Roddick siguran u Memphisu

ATP turnir u Memphisu

Favoriti, uglavnom po planu

Odigrani su svi mečevi ATP turnira u Memphisu koji se igra za nagradni fond od 1.226.500 dolara. Četvrtfinale su izborili svi favorite osim Mardyja Fisha koji je neočekivano eliminisan od Rochusa.

Prvi nosilac Andy Roddick nije imao problema u duelu sa Robbyjem  Gineprijem. Bilo je laganih 6:2 i 6:3 za 61 minutu igre. Još lakši posao imao je Sam Querrey.

Amerikanac, osmi nosilac, u meču sa Marcosom Baghdatisom mogao je računati na sve osim na 6:1 i 6:2. Kipranin, koji je u glavni dio turnira stigao iz kvalifikacija ipak je morao pružiti bolji otpor.
Pobjedu su ostvarili peti nosilac Radek Štepanek u duelu sa Austrijancem  Stefanom Koubekom, te drugi nositelj Juan Martin Del Potro koji je Ernestu  Gulbisu prepustio samo sedam gemova (6:3, 6:4).

Osmina finala
Roddick (SAD, 1, WC) - Ginepri (SAD) 6:3, 6:2, Querrey (SAD, 8) - Baghdatis (Cipar, WC) 6:1, 6:2, Hewitt (Australija) - Guccione (Australija, Q) 6:2, 7:6 (4), C. Rochus (Belgija) - Fish (SAD, 7) 6:2, 6:4, Kunjicin (Rusija) - Petzschner (Njemačka) 3:6, 6:4, 6:4, Sela (Izrael, Q) - Serra (Francuska) 7:6 (4), 7:6 (4), Štepanek (Češka, 5) - Koubek (Austrija) 6:2, 6:4, Del Potro (Argentina, 2) - Gulbis (Latvija) 6:3, 6:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.