Favoritkinje vrlo sigurne
S lakoćom u polufinale: Dinara Safina

WTA turnir u Portorožu

Favoritkinje vrlo sigurne

Vrlo zanimljiv WTA turnir održava se u Portorožu (Slovenija). Nagradni fond iznosi 220.000 dolara, a turnir je stigao do polufinala.

Prvi nosilac je Dinara Safina, ruska teniserka koja je prva igračica svijeta. Ona je u četvrfinalu bez većih problema nadigrala Italijanku Mariu Elenu Camerin, prepustivši joj samo tri gema (6:3, 6:0).

No, pobjeda Ruskinje nije bila najubjedljivija u četvrfinalu. Impresivne su bile i Stefanie Vögele, odnosno  Sara Errani koje su protiv Rossane De Los Rios i Petre Martić bile još uvjerljivije. U oba meča bilo je dva puta po 6:1.

Četvrtfinale:
Alberta Brianti (Ita) - Camille Pin (Fra) 6:3, 6:2, Dinara Safina (Rus/1) - Maria Elena Camerin (Ita) 6:3, 6:0, Stefanie Vögele (Švi) - Rossana De Los Rios (Par) 6:1, 6:1, Sara Errani (Ita/5) - Petra Martić (Hrv) 6:1, 6:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.