Fed Cup promijenio ime u Billie Jean King Cup

Fed Cup promijenio ime u Billie Jean King Cup

Teme:

ITF je objavio kako će žensko ekipno natjecanje pod njegovom ingerencijom od iduće godine umjesto Fed Cup nositi ime Bille Jean King u čast jedne od najvećih tenisačica, a i pionirke svih vremena. 

"Jako sam ponosna i počašćena ovime. I dalje mi se čini kao da sanjam. Fed Cup pokrenut je 63 godine nakon Davis Cupa ali je natjecanje naraslo na 116 sudionika. U ženskom tenisu fond je jednak muškom što šalje snažnu poruku jednakopravnosti" - izjavila je 76-godišnja King. 

King je u karijeri osvojila 12 Grand Slam turnira kao igračica, te još 4 kao trenerica. 

"Billie je oduvijek krčila nove puteve. Od toga da je igrala prvi Fed Cup, bila dio pobjedničkog tima 1963. godine pa do toga da je osnovala WTA i bila prva predsjednica. Bila je i prva sportašica koja je dobila Predsjedničku medalju slobode. Danas je dodala novo 'prvo' na taj popis. Novo ime Fed Cupa počast je svemu što je postigla" - izjavio je predsjednik ITF-a David Haggerty. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi