Federer: Bio sam oprezniji s pokretima
EPA

Švicarac nakon pobjede

Federer: Bio sam oprezniji s pokretima

Švicarski teniser Roger Federer djelovao je neprepoznatljivo na otvaranju US Opena. 

U 1. kolu Federer se mučio protiv domaćeg predstavnika Francesa Tiafoea, a na kraju je poslije manje od tri sata borbe slavio sa 4:6, 6:2, 6:1, 1:6, 6:4.

Tokom meča činilo se kako Federer nije potpuno spreman, međutim kao razlog lošeg starta on je naveo opreznost zbog problema sa leđima. 

"Sporije sam ušao u meč. Nisam se dobro kretao, oči mi nisu radile, imao sam pogrešne procjene. Mislim da sam bio malo oprezniji s pokretima. Još od Montreala fokus pripreme za ovaj turnir je najviše na leđima. U drugom setu je sve počelo da se sklapa, bilo je dobro, ali pošto nisam imao adekvatnu pripremu, bilo je mnogo uspona i padova", kazao je Federer. 

Federer će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz meča Blaž Kavčić - Mikhail Youzhny.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi