Federer bolji od Nadala u Cirihu

Meč humanitarnog karaktera

Federer bolji od Nadala u Cirihu

Edmir Škorić

Najbolji teniseri svijeta, Rafael Nadal i Roger Federer, odigrali su u Cirihu meč čiji je sav prihod otišao u humanitarne svrhe.

Ako je neko mogao uživati u okršaju dvaju najboljih svjetskih tensiera u ovom trenutku, onda su to gledatelji. Federer je slavio 2:1 po setovima. U trećem setu neizvjesnost je trajala do 3:3, a onda je Švicarac nanizao tri gema zaredom, pritom dva puta oduzeo servis Nadalu  i na kraju došao do pobjede.

Organizatori su na kraju teren u Hallenstadion dvorani rascjepkali na čak 35.000 dijelova, a zainteresovani su gledatelji kupovali i na taj način donirali novac koji je kasnije otišao, odnosno otići će u humanitarne svrhe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.