Federer deklasirao Đokovića za peti naslov u Cinncinatiju

Stigao Nadala po broju naslova na Masters turnirima

Federer deklasirao Đokovića za peti naslov u Cinncinatiju

M. Maksimović

Roger Federer je pobjednik ATP turnira u Cinncinatiju.Njegov 21.naslov kada su u pitanju turniri iz Masters serije čime se izjednačio sa Rafaelom Nadalom.Federer je od večeras prvi teniser koji je u Open eri čak pet puta osvajao ovaj turnir.

Sa druge strane Novak Đoković je igrao svoje četvrto finale u Cincinnatiju u posljednjih pet godina i četvrti put je poražen.Ovaj put je izgubio u dva seta, od kojih  je prvi bio jedan od najlošijih u karijeri opšte.Federer je taj prvi set uzeo za svega 20 minuta.

 

Iskoristio je tri od četiri break lopte, Novak je ostao na nuli.U nastavku je Novak iz gema u gem igrao bolje, ali Federer nije igrao slabije, držao je visoki ritam. Break lopti nije bilo, set je otišao do tie breaka.Roger je krenuo sa mini breakom i svoja dva servisa do 3-0.

 

Novak je uzeo četiri poena zaredom, poveo je čak 5-4. Federer je na račun odličnog servisa stigao do 6-5, ali Đoković spašava prvu meč loptu.Posljednji poen koji je Novak osvojio u meču bio je onaj za set loptu 7-6.Sa dva poena Roger je ponovo stigao na korak do pobjede, ali se razliku od par poena ranije nije zaustavio. Uhvatio je retern, fohendom je završio posao.

 

Do naslova je Federer stigao bez izgubljenog servisa. Na cijelom turniru samo je tri puta spašavao break loptu.Bio je to njihov ukupno 28. međusobni susret i 16. pobjeda švicarskog tenisača. Federer je u Cincinnatiju osvojio šesti turnirski naslov ove godine, te ukupno 76. u karijeri.

 

Finale:

Roger Federer (Švi, 1) - Novak Đoković (Srb, 2) 6-0, 7-6 (7)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti