Federer: Drugi set sam morao dobiti
Federer neće obraniti naslov

Četiri Grand Slam bez naslova

Federer: Drugi set sam morao dobiti

M. Maksimović

Negdje prošle godine u ovom vrijeme, Roger je koračao prema novom naslovu.Uzeo je Australian Open nakon čega se opet počelo pričati o lovu na Grand Slam.Onda je stigao Roland Garros i poraz u četvrtfinalu, baš kao i na Wimbledonu, dok je u New Yorku zapeo u polufinalu.

Nakon današnjeg poraza Federer je po prvi put nakon davne 2003. godine ostao bez naslova na četirima Grand Slam tunirima zaredom.U današnjem polufinalu je Roger pet puta izgubio svoj servis, ispustio je 5-2 u drugom setu, kada bi došao do break lopte u trećem, Novak bi potegao winner, zabio bi as.Usput, Roger je imao deset break lopti, ali je iskoristio samo tri.Danas je to bilo premalo.Priče o tome kako nije imao snage, kako je Novak u presudnim trenucima bio jači Roger odbacuje.

''Iskreno, mogao sam odigrati još dva seta, ali ih nisam izborio. Bilo bi sjajno da sam i peti put osvojio ovaj turnir, ali danas to nije bilo moguće.Da sam danas pobjedio Novaka mislim da bi osvojio ovaj turnir'' pričao je nakon meča Federer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.