Federer ekspresno u finale

Australian Open

Federer ekspresno u finale

Roger Federer je bez većih problema odradio još jednu prepreku na putu ka finalu Australian Opena. Švicarac je u polufinalu sa 3:0 u setovima bio bolji od Jo-Wilfrieda Tsonge.

Fedex je potpuno razbio Francuza dozvolivši mu samo sedam gameova i ukoliko bude ovako igrao u finalu protiv Murraya niko ne vidi način na koji ga Škot može ugroziti. Tsonga je u meč ušao kao da igra protiv nekog juniora a ne protiv najboljeg igrača današnjice.

Federer je iskoristio ležernost u igri Tsonge i za vrlo kratko vrijeme odradio posao. Za tri seta Roger nije načinio ni jednu dvostruku servis grešku, što dovoljno govori o načinu na koji je igrao.

Rezultat:

Roger Federer – Jo-Wilfried Tsonga 6:2, 6:3, 6:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije