Federer i Čilić bez problema do drugog kola

Rezultati Wimledonea

Federer i Čilić bez problema do drugog kola

Midhat Šljivak

Roger Federer, plasirao se u drugo kola Wimbledona nakon što je danas bez većih problema savladao Victora Hanescua sa 3:0 po setvimo 6:3, 6:2, 6:0.

Fedex je u ovom meču u potpunosti razbio Rumuna. Meč je traja samo sat i 10 minuta, a Hanescu je osvojio samo pet gemova u ovom meču.

Marin Čilić se također plasirao u drugo kolo. On je sa 3:0 po setovima 6:3, 6:4, 6:4 savladao Kipranina Marcosa Baghdatisa, koji je samo ut rećem setu pružio nešto jači otpor najboljem hrvatskom teniseru.

Prolaz dalje ostvario je i Jirzy Janowicz koji je sa 3:0 po setovima 6:2, 6:2, 6:4 savladao domaćeg tensiera Kylea Edmunda.

U naredno kolo plasirao se i Benoit Paire koji je savladao Rumuna Ungura sa 3:1, dok je Lukas Kubot savladao Igora Andreeava.

Stakhovsky je bio bolji od Da Silve sa 3:0, a u drugom kolu će igrati i Jurgen Melzet koji je savladao Fabia Fogninija sa 3:1. Robert je izbacio Fallu sa 3:0, Youzhny je bio bolji od Hassea istim rezultatom, dok je Ruffin izbacio Matoševića sa 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.