Federer i Đoković u tri Nadal u dva

Osmina finala u Rimu

Federer i Đoković u tri Nadal u dva

M. Maksimović
Teme:

Sedam nositelja i Andreas Seppi. To je društvo koje ćemo gledati u četvrtfinalu velikog ATP turniru u Rimu.Najvažnije da su tu u turniru još uvijek Đoković, Federer, Nadal...

Novak Đoković je igrao tri seta protiv Juana Monaca. Argentinaca je imao set, break na početku drugog, ali se Novak spasio. Odluka je pala u osmom gemu trećeg seta, Đoković je napravio break za 5-3, sve je bilo gotovo u narednom gemu.

Rafael Nadal je zemljaku Marcelu Granollersu prepustio dva gema, po jedan u svakom setu, dok je Federer baš kao i Đoković morao igrati tri. Roger je na svom nivou odigrao prvi i treći set, u drugom je malo više griješio, pa je iskusni Juan Carlos Ferrero osvojio taj set.

Richard Gasquet je još jednom pokazao koliko može biti opasan za najbolje. Ovaj put je na svojoj koži to osjetio Andy Murray koji je od 17 break prilika iskoristio samo dvije. Dobio je Škot prvi setu  tie breaku, ali je Gasquet preuzeo kontrolu u naredna dva. 

Rezultati 3.kolo.
Tomaš Berdych (Češ, 7) - Nicolas Almagro (Špa, 12) 7-6(3), 6-3
Novak Đoković (Srb, 1) - Juan Monaco (Arg, 14) 4-6, 6-2,6-3
David Ferrer (Špa, 6) - Gilles Simon (Fra, 11) 6-0, 7-6(5)
Richard Gasquet (Fra, 16) - Andy Murray (VBR, 4) 6-7(1), 6-3, 6-2
Andreas Seppi (Ita) - Stanislas Wawrinka (Švi) 6-7(1), 7-6(6), 7-6(6)
Rafael Nadal (Špa, 2) - Marcel Granollers (Špa) 6-1, 6-1
Jo-Wilfried Tsonga (Fra, 5) - Juan Martin del Potro (Arg, 10) 6-4, 6-1
Roger Federer (Švi, 3) - Juan Carlos Ferrero (Špa) 6-2, 5-7, 6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.