Federer i Shapovalov rutinski do osmine finala

Masters u Cincinnatiju

Federer i Shapovalov rutinski do osmine finala

Švicarski teniser Roger Federer plasiraso se rano jutros po našem vremenu u osminu finala Mastersa u Cincinnatiju nakon što je porazio Nijemca Petera Gojowczyka sa 2:0 u setovima.

Roger nije igrao od poraza u četvrtini finala Wimbledona kada je bolji od njega bio Kevin Anderson, ali to očito nije uticalo na pad forme Švicarca koji jer bez problema savladao današnjeg rivala.

Federer je u oba seta pravio po jedan brejk s tim da je u prvom dijelu igre ostavio dosta mogućnosti rivalu da mu oduzme servis, ali ovaj to nije uspio da iskoristi. Meč je u konačnici trajao sat i 13 minuta, a Federer će u osmini finala igrati protiv Argentinca Leonarda Mayera.

Inače, dalje je jutros prošao i Kanađanin Denis Shapovalov koji je porazio Britanca Kylea Edmunda koji se očigledno nalazi u očajnoj formi. Mladi Kanađanin je slavio sa 2:0 za nešto manje od dva sata tenisa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti