Federer imao sve u svojim rukama, pa izgubio: Prerano napušta turnir u Ženevi

Andujar slavio nakon preokreta

Federer imao sve u svojim rukama, pa izgubio: Prerano napušta turnir u Ženevi

Edmir Škorić

Roger Federer je propustio veliku šansu, pa je izgubio od Andujara u osminu finala ATP turnira u Ženevi.

Španski teniser je slavio sa 6:4 4:6, 6:4, te će igrati u četvrtfinalu turnira na šljaci iz serije 250 u švicarskoj Ženevi.

Roger, koji se tek vratio na terene poslije povrede, nije izgeldao nimalo dobro u prvom setu, pa je isti izgubio sa 6:4.

U drugom setu podsjetio je na onog starog Federera, odigrao neke sjajne poene i zasluženo došao do izjednačenja. U trećem setu vodio je kao osmi nosilac sa 3:1, izgledalo je da Andujar neće imati šansi da se vrati, no onda se sve preokrenulo.

Počeo je Švicarac da griješi, da bi u osmom gemu Andujar prvo izjednačio na 4:4, a onda poveo s 5:4. U 10. gemu pravi brejk, koristi treću meč loptu i odlazi do velike pobjede.

Može se slobodno reći da je Andujar dnas zaslužio da pobijedi, a Roger se prerano oprašta od ovog turnira. Španac u narednoj rundi igra protiv pobjednika meča Sticker - Fucsovics.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi