Federer izbacio Davydenka

Australian Open

Federer izbacio Davydenka

Roger Federer se pobjedom od 3:1 u setovima pridružio Čiliću i Murrayu u polufinalu Australian Opena, dok je senzaciju dana priredila Na Li Koja je izbacila Venus Williams, a Serena je izbacila Victoriju Azarenko.,

Roger Federer je odigrao još jedan meč za kojeg se može reći da je bio lagan, samo usputna stanica na putu ka konačnom odredištu, finalu Australian Opena.

Iako se može reći kako je Federer prošao lagano, sam meč je bio vrlo kvalitetan. Davydenko je igrao solidno, a u četvrtom setu je bio blizu da izbori peti što bi u mnogome otežalo stvari Švicarcu.

Federer nije najbolje otvorio meč, Davydenko je prvi set rješio u svoju korist sa 6:2. Mirisalo je na veliko iznenađenje, ali se u drugom prvi igrač svijeta trznuo i poravnao na 1:1 u setovima (6:3). Treći je bio pravi odraz snage Fedexa u odnosu na Rusa (6:0).

Najviše problema je Federer imao u četvrtom setu. Kod 5:5 je Davydenko imao game loptu i mogao je vrlo lako dobiti set i ostati u igri do kraja, ali Federer uzima break i koristi svoj servis za pobjedu i plasman u polufinale gdje ga čeka bolji iz meča Đoković-Tsonga.

Senzacija dana, a i cijelog turnira je kineska teniserka Na Li koja je izbacila Venus Williams i plasirala se u svoje prvo Grand Slam polufinale u karijeri. Početak meča nije nagovještavao krajnji rezultat. Venus je dobila prvi set sa 6:2 i otvorila širom vrata polufinala.

Drugi set je otišao i tie break koji Li dobiva sa 7:4 i ostaje u igri. U trećem setu se odlazi na 5:5, a tu do izražaja dolazi psihička rasterećenost Kineskinje koja uzima break Williamsovoj i dobija svoj najvažniji meč u karijeri. Na Li je tako oduzela mogućnost da gledamo duel sestara Williams.

U drugom četvrtfinalu u ženskoj konkurenciji Serena Williams je bila bolja od Victorije Azarenko sa 2:1 u setovima. Za razliku od sestre Venus Serena je lošije počela meč, ali bolje završila. Azarenka je prvi set dobila sa 6:4.

U drugom je bila vrlo blizu plasmana u polufinale, ali se Serena uspjela iščupati u tie breaku i dobiti set sa 7:6. Treći set je bio formalonost za Serenu koja ga rješava sa 6:2 u svoju korist i odlazi u polufinale.

Rezultati četvrtfinala:

Roger Federer – Nikolay Davydenko 2:6, 6:3, 6:0, 7:5
Na Li – Venus Williams 2:6, 7:6, 7:5
Serena Williams – Victoria Azarenka 4:6, 7:6, 6:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije