Federer još jednom u samoj završnici Wimbledona

Simon nemoćan

Federer još jednom u samoj završnici Wimbledona

Edmir Škorić

Roger Federer je bez izgubljenog seta prošao u polufinale Wimbledona.

Federer je za sat i 33 minute u četvrtfinalnom okršaju, kojeg je u dva navrata prekidala kiša, uspio da savlada Gillesa Simona.

Francuz je očitao lekciju Tomašu Berdychu u osmini finala, ali je bio potpuno nemoćan za Federera, kojem je ovaj meč predstavljao rutinu i ništa više.

Počeo je Federer sigurno, osvojio gem na svoj servis i onda u drugom gemu stigao do brejka, pa isti potvrdio za 3:0.

Do kraja više nije bilo brejkova, pa je Federer poveo s 1:0 po setovima. Roger je u sedmom gemu drugog seta napravio svoj drugi brejk na meču, te je poeo sa 4:3, mirno odservirao za 5:3.

Simon je uspio lako da osvoji gem na svoj servis i da smanji na 5:4, a onda je bez izgubljenog poena brejknuo Švicarca, koji je imao čak 116 uzastopnih osvojenih gemova na svoj servis.

Ipak, uzvratio je Federer u 11. gemu novim brejkom, pa je sa 7:5 dobio drugi set. Na samom otvaranju trećeg seta je Federer napravio brejk, brejknuo je Simona i u sedmom gemu, pa je stigao do uvjerljive pobjede.

Federer u polufinalu čeka boljeg iz duela Andy Murray - Vasek Pospisil. Murray ima 2:0 u setovima.

Wimbledon, četvrtfinale:
Simon (Fra) - Federer (Švi) 3:6, 5:7, 2:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.