Federer: Lijepo je pobijediti Nadala
Foto EPA

Roger Federer nakon dominacije protiv Nadala

Federer: Lijepo je pobijediti Nadala

Roger Federer priznao je za inostrasne medije da je prilično sretan nakon svog fantastičnog izdanja i ubjedljive pobjede nad Rafaelom Nadalon u osmini finala BNP Paribas Opena.

Legendarni Federer igrao je na vrhunskom nivou protiv svog starog rivala. Agresivnom igrom uspio je vrlo lagano, po setovima 6-2, 6-3 savladati, treći put zaredom, nemoćnog Nadala.

"Lijep je osjećaj pobijediti zadnja tri meča. Toliko vam mogu reći", izjavio je za strane medije Federer.

"Meni je najvažnije da sam pobjedio u Australiji. To je bio veliki rezultat za mene. Kada pogledam unazad, to je bilo jedno od najboljih iskustava u mom životu."

Dodao je Federer da mu posebno znači i pobjeda protiv Nadala u Baselu, turniru za koji je posebno vezan jer je, kako kaže, tamo bio sakupljač loptica u mladosti.

"Svi mečevi koje smo odigrali su posebni i za mene i za njega, pobjeđivali ili gubili. Ovaj put nemam puno vremena za slavlje jer se moram vratiti na posao za par dana."

Federer svoje nedavne uspjehe pripisuje svom jednoručnom backhandu, koji je, čini se postao veoma ubojit.

"Mislim da mi je backhand postao bolji jer sam bio u mogućnosti puno trenirati sa novim reketom. Zaista, ove godine se osjećam veoma dobro sa novim reketom i  mislim da sam dobio puno samopouzdanja na terenu."

"Mislim da su mi, u mladosti, treneri uvijek govorili da probam više igrati backhandom, međutim često bih loše zahvatao lopticu, pa sam duboko u sebi vjerovao da me backhand neće slušati u najvažnijim trenutcima. Sada mi se, ipak, čini da se to malo po malo mijenja, zbog čega sam jako sretan" završio je Federer.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi