Federer, Murray, Azarenka i Williams prošli u naredni krug

Bez većih iznenađenja drugog dana Australian Opena

Federer, Murray, Azarenka i Williams prošli u naredni krug

A. Haznadarević

Drugog dana teniskog grand slam turnira u Melbourneu Australian Opena, nije bilo velikih iznenađenja. 

U muškoj konkurenciji u naredno kolo takmičenja plasirali su se Švicarac Roger Federer i Britanac Andy Murray, kao i Bjeloruskinja Viktorija Azarenka i Amerikanka Serena Williams u ženskoj konkurenciji. 

 

Federer, drugi nosilac turnira, savladao je Francuza Benoita Paiera sa 6:2, 6:4 i 6:1, a treći nosilac Murray bio je bolji sa 6:3, 6:1 i 6:3  od Holanđanina Robina Haasea.

 

Napredovao je i šesti nosilac turnira, Argentinac Juan Martin Del Potro, koji je pobijedio Francuza Adriana Mannarina sa 6:1, 6:2 i 6:2, dok je sedmi nosilac, Francuz Jo-Wilfired Tsonga izbacio sunarodnjaka Michaela Llodru sa 6:4, 7:5 i 6:2. 

 

Uspješan je bio još jedan francuski teniser, Richard Gasquet, koji je sa 7:5, 6:2 i 6:1  bio bolji od Španca Alberta Montanesa. 

 

U ženskoj konkurenciji prva igračica svijeta Azarenka izbacila je Rumunku Monicu Nicluescu sa 6:1 i 6:4, a treća nositeljica, Amerikanka Williams, bez izgubljenog gema je savladala Rumunku Edinu Gallovits (6:0 i 6:0). 

 

Čehinja Petra Kvitova, osma nositeljica, bila je bolja od Italijanke Francesce Schiavone sa 6:4, 2:6 i 6:2. Dankinja Caroline Wozniacki, deseta nositeljica, izvacila je Njemicu Sabine Lisicki rezultatom 2:6, 6:3 i 6:3. 

 

Od najboljih teniserki svijeta iznenađujuće je izgubila Italijanka Sara Errani, koja je poražena od Španjolke Carle Suarez sa 6:4 i 6:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.