Federer na startu pobijedio Tsongu
Branitelj naslova krenuo pobjedom

Počeo završni obračun osam najboljih

Federer na startu pobijedio Tsongu

M. Maksimović

Branitelj naslova je pobjedom otvorio nastup na završnom ATP World Tour Finalsu u Londonu. Roger Federer je sa 6-2,2-6,6-4 u sedam dana i drugi put savladao Jo - Wilfrieda Tsongu. Ovaj put u prvom meču grupe B.

Iako su igrali tri seta, meč je završio relativno brzo, za svega sat i 28 minuta. Federer je u visokom ritmu odigrao prvi set, krenuo je sa ranim breakom, poveo je vrlo brzo 4-1. Kod 5-2 je došao do tri set lopte i dileme nije bilo.

Kako je Tsonga odigrao taj prvi set, niko nije očekvao da će vrlo lako vratiti u meč, a upravo se to dogodilo. Federer je ušao u probleme sa drugim servisom, Tsonga je odgovorio na isti način sa dvostrukim breakom, pa je meč ušao u treći set.

Na kraju je presudio jedan break. Do 4-4, obojica tenisera su držala svoj servis, Federer je poveo 5-4, a onda je na red došao Tsonga. Prvo je relativno lagan forhend volej poslao u mrežu za 0:15. Stigla je i dvostruka servis greška, treća u cijelom meču, Federer je došao na 0:40. Francuz je spasio prvu meč loptu, sljedeći poen sve je bilo gotovo.


Grupa B:
Roger Federer (Švi,4) - Jo - Wilfried Tsonga (Fra,6) 6-2,2-6,6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti