Najveći gospodin u svijetu sporta: Roger Federer oduševio porukom za Nadala

Čestitao svom najvećem rivalu

Najveći gospodin u svijetu sporta: Roger Federer oduševio porukom za Nadala

E. Čaušević

Rafael Nadal danas je osvojio Roland Garros po 13. put u svojoj karijeri.

Nadal je u finalu "pomeo" Novaka Đokovića sa 3:0 u setovima i lakše od očekivanog došao do nove titule. Za Španca ovo je bila 20. Grand Slam titula čime se izjednačio s Rogerom Federerom.

Federer je nakon meča još jednom pokazao da je veliki gospodin jer se odlučio oglasiti i čestitati svom najvećem rivalu.

"Uvijek sam imao dosta poštovanja prema mom prijatelju Rafi kao osobi i kao šampionu. Kao moj najveći rival tokom mnogo godina vjerujem da smo gurali jedan drugog da budemo sve bolji teniseri. Zbog toga čast mi je da mu čestitam na 20-toj Grand Slam tituli", poručio je Federer i dodao.

"Još nevjerovatnije je što je osvojio Roland Garros već trinaesti put što je jedan od najvećih rezultata u sportu ikad. Čestitam i njegovom timu jer ne može sam sve to postići. Nadam se da je ovo samo dodatni korak u našem putovanju i rivalstvu. Odlično urađeno Rafa, zaslužio si".

Promo

Top Komentari

bavarac28
Gotivim Nadala vise godinama, ali je Roger najveci gospodin u tenisu.
8 0
user1597849779
Jedino niko ne poštuje onog levata Djokovica
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi