Federer: Naravno da sam uznemiren

Nakon prijetnji i dolaska u Šangaj

Federer: Naravno da sam uznemiren

M. Maksimović

Rogera Federera nismo na turnirima gledali od US.Opena. Nakon poraza u četvrtfinalu od Berdycha, Roger je odigrao tek dva meča u Davis Cupu, u Amsterdamu, a sada na Tour vraća u Šangaju.Tamo je za dobrodošlicu dobio prijetnju.

Prijeti se mrću preko društvenih mreža, organizatori ništa ne prepuštaju slučaju, pa su pojačali mjere sigurnosti na turniru, ali i obezbjeđenje samog Federea tokom boravka u Šangaju.

 

''Naravno da su me poruke uznemirile i još uvijek sam uznemiren, ali kada ste poznata osoba onda morate biti spremni na sve, pa i na ovakve stvari.Ipak, ja se osjećeam sigurno u Šangaju, zahvaljujući policiji, ali i ostalim ljudima koji se brinu za te stvari'' rekao je Roger po dolasku u Šangaj. 

 

Federer je do sada samo jednom igrao na turniru iz Masters 1000 u Šangaju, prije dvije godine kada je poražen u finalu od Andyja Murraya.Predhodno je Šangaj četiri godine bio domaćin završnog turnira najboljih osam, Federer je slavio dva puta zaredom, te je jednom poražen u finalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije