Federer: Ne zanima me povreda Del Potra, želim osvetu
Foto: EPA

Švicarski teniser pred polufinale Mastera u Šangaju

Federer: Ne zanima me povreda Del Potra, želim osvetu

S. Bošković

Švicarski teniser Roger Federer u polufinalu Mastera u Šangaju igrati protiv Juana Martina Del Potra. 

Del Potro se u polufinale plasirao pobjedom protiv Viktora Troickog, no u tom meču je i zadobio povredu, te nije sigurno u kakvom će stanju igrati protiv Federera. 

Ipak, jednog od najboljih tenisera svijeta svih vremena ne zanima povreda argentinskog tenisera, nego osveta za poraz u finalu US Opena.

"Nadam se da s Del Potrom nije ništa ozbiljno. Imao je prije problema s zglobovima, te mogu razumjeti zašto je zabrinut. Ali ja idem da pobijedim kako bih mu se osvetio za poraz na US Openu. Mislim na to, a ne na njegovu povredu"; rekao je švicarski teniser, pa još dodao: 

"Naravno, želim Del Potru da se oporavi, pa da odigramo potpun meč".

Federer i Del Potro na teren će izaći u 14h, dok će se u drugom polufinalu susresti Marin Čilić i Rafael Nadal. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti