Federer neće igrati naredna dva mjeseca

Pauzira do Roland Garrosa

Federer neće igrati naredna dva mjeseca

Švicarski teniser Roger Federer slavio je danas pobjedu u finalu Mastersa u Miamiju protiv Španca Rafaela Nadala rezultatom 2:0.

Federer je nakon meča bio veoma zadovoljan zbog trijumfa i nove titule u ovoj sezoni, a najavio je i da će propustiti sve turnire na šljaci prije Roland Garrosa što znači da ga na terenu neće biti oko dva mjeseca.

"Moj san se nastavlja. Bilo je ovo nekoliko sjajnih sedmica za mene. Ovo je nevjerovatan start godine. Hvala mom timu i svima koji su me podržavali, posebno u periodu najvećih izazova prošle godine", rekao je Federer pa se osvrnuo i na nastavak sezone:

"Nemam više 24 godine i vjerovatno neću igrati ni na jednom turniru na šljaci prije Roland Garrosa. Mom tijelu treba odmor", poručio je Švicarac.

Podsjetimo, ovo je bila treća titula ove sezone za Federera i to nakon što je osvajao Australian Open i Indian Wels. Federer će, dakle, propustiti Masterse u Monte Carlu, Madridu i Rimu, a na teren će opet 28. maja kada počinje Roland Garros.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi