Federer nemoćan
Švicarska opet mora u borbu za opstanak

Amerikanci već u četvrtfinalu

Federer nemoćan

M. Maksimović

Argentina, SAD, Češka i Španija su prve četiri selekcije koje idu u četvrtfinale Svjetske grupe Davis Cupa. Španija i Češka očekivano, Argentina donekle, Amerikanci neočekivano.

Igrali su protiv kompletne Švicarske, na zemlji, u gostima, bez Roddicka i Boba Bryana, ali je ostatak ekipe perfektno odradio posao. Treći bod su osvojili Mardy Fish i Mike Bryan.Federer i Wawrinka su dobili prvi set, do kraja više nisu imali niti jednu break loptu.

Fish i Bryan su igrali sjajno na mreži, četiri puta su uzeli servis Federeru i Wawrinki za veliku pobjedu. Jim Courier nije ttrčao terenom na kraju, očito je vjerovao u svoju ekipu. Švicarci su puno očekivali od Federera, dobili su malo, ili ništa. Roger je u dva dana osvojio dva seta.

Za razliku od prvog dana, Česima su imali danas puno manje problema. Radek Stepanek i Tomas Berdych su posao završili u tri seta, Bracciali i Starace su sakupljali gemove, osvojili su u tri seta devet.

Treći bod braniteljima naslova, Španjolcima su osigurali Granollers i Lopez i to za svega sat i 46 minuta. Korolev i Schukin su osvojili u cijelom meču 57 poena.Nijemci su slamku spasa držali u parovima. Haas i Petzchner su bili blizu, dobili su prva dva seta Nalbandianu i Schwanku, ali su Argentinci ostali čvrsti. U naredna tri seta su samo jednom zastali na svoj servis, na kraju sa 6-3, 6-4, 4-6,3-6,4-6 kompletirali preokret.

Španjolci su u gornjem dijelu žrijeba, čekaju boljeg iz meča Austrija - Rusija, a tu su i Amerikanci koji će na Francuze ili Kanađane. U drugom dijelu imamo Češku koja će po svemu sudeći igrati sa Srbijom, dok Argentina čeka rasplet meča Japan - Hrvatska


Rezultati 1.kolo:
Švicarska - SAD 0:3
Španija - Kazahstan 3:0
Češka - Italija 3:0
Njemačka - Argentina 0:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti