Federer očitao lekciju Murrayju

Švicarac ponovo fenomenalan

Federer očitao lekciju Murrayju

Adnan Beganović

U drugom kolu A grupe završnog ATP turnira sezone koji se igra u Londonu, Roger Federer je bez većih problema svladao Andyja Murraya (6:4, 6:2).

Nakon pobjede nad Davidom Ferrerom, Federer je i u duelu sa Murrayom pokazao snagu. Britanski teniser niti u jednomn trenutku nije bio ravnopravan suparnik velikom Švicarcu.

U prvom setu Federer je došao do breaka u trećem gemu, kojeg je do kraja uspio sačuvati. Istina, Murray je na servisu Federera za prvi set, opasno zaprijetio, odnosno imao je 0:30, no Švicarac je uspio preokrenuti.

U pvom i trećem gemu drugog seta, švicarski teniser je uzeo servis Murrayu, pa je pitanje pobjednika bilo riješeno. Do kraja meča Federer je sigurnom igrom držao svoj servis, pa je na kraju sasvim zasluženo trijumfovao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.