Federer planira da igra Roland Garros

Švicarski teniser spreman

Federer planira da igra Roland Garros

D. Rakanović

Švicarski teniser Roger Federer planira da nastupi na grand slam turniru Roland Garros narednog mjeseca. 

Ranije su se pojavile informacije da bi četvrti teniser ATP liste, koji igra kao preporođen od početka 2017. godine, mogao da propusti kompletnu sezonu turnira na šljaci, ali izgleda da to ipak neće biti slučaj.

Federer je propustio ovaj turnir prošle godine zbog povrede leđa i koljena, a 2015. je ispao u četvrtfinalu. Ove godine je pobijedio na Australian Openu, te na turnirima u Miamiju i Indian Wellsu.

"Spreman sam i planiram nastupiti na Roland Garrosu. Ipak, moram da se osjetim 'gladnim' i uzbuđenim kako bi se 'prebacio' na šljaku jer želim tamo nešto da postignem. Možda me 'krene', a onda nikada ne znate. Ne želim samo da se pojavim i usrećim ljude", rekao je Federer. 

Ovaj 35-godišnji teniser je na otvorenom prvenstvu Francuske slavio samo 2009. godine. 

"Rafa je favorit. Toliko je dobar na šljaci, što nam je još jednom i pokazao osvajanjem desete titule na Mastersu u Monte Carlu. Novak je bio prvak prošle godine, a mislim da je upravo on glavni favorit uz Nadala", poručio je Federer.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi