Federer: Potražio sam Novaka nakon meča

Federer nakon meča

Federer: Potražio sam Novaka nakon meča

Švicarski teniser Roger Federer plasirao se jučer u 2. kolo Wimbledona nakon što mu je Ukrajinac Alexandr Dolgopolov predao meč početkom drugog seta zbog problema sa povredom. 

Bio je to drugi uzastopni meč koji nije odigran do kraja na Centralnom terenu što se zaista veoma rijetko dešava. Podsjetimo, prije toga, Novaku Đokoviću je baš početkom drugog seta meč predao Martin Kližan iz Slovačke zbog problema sa povredom lista.

Federer je nakon meča rekao da je potražio Novaka kako bi održali egzibicioni set na Centralnom terenu.

"Ne sjećam se kada se posljednji put dogodilo da dva meča zaredom budu prekinuta prije kraja. Kada sam izlazio sa terena osjetio sam da je publika pomalo razočarana, jer nisu mogli vjerovati da se ponovo dešava ista situacija. Kada sam izašao, direktor turnira je rekao da sam trebao igrati još sat i pol, a ja sam mu predložio da pronađemo Novaka. Pronašao sam ga u svlačionici i rekao mu da bi možda trebali izaći i odigrati jedan set, ali to se na kraju nije desilo, jer je već naredni meč bio na programu", rekao je Roger. 

Podsjetimo, Federer će u drugom kolu igrati protiv Dušana Lajovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi