Federer protiv Haasa od 0:2 do 3:2
Roger Federer u svom stilu odigrao treći, četvrti i peti set

RG: Težak zadatak za Švajcarca

Federer protiv Haasa od 0:2 do 3:2

Roger Federer bio je na rubu eliminacije u osmini finala Roland Garrosa, Otvorenog prvenstva Francuske, nakon što je protiv nezgodnog Tommyja Haasa gubio sa 0:2 u setovima.

Ništa Švajcarcu nije polazilo za rukom u prva da seta. Prvi je Nijemac dobio nakon tie-breaka, da bi u drugom prvo izgubio svoj servis, a onda u nastavku vratio break i napravio još jedan kod rezultata 6:5 za 2:0.
U tim trenucima Federer nije ličio na sebe, činilo se kao da su uloge na terenu zamijenjene. No, bilo je samo pitanje kada će Fedex početi igrati. Dogodilo se to u trećem setu, u kojem je Haas još i imao kakvu-takvu šansu da bi čevrti i peti bili samo formalnost (6:0 i 6:2).

Još jednom se potvrdilo da kada protiv Federera ne iskoristite šansu uslijedi kazna koja nikako nije ugodna, a danas je to na svojoj koži osjetio Nijemac koji se nakon povrede vratio na teren i koji uprkos eliminaciji može biti zadovoljan igrama na drugom Grand Slamu sezone.

Rezultat:
Roger Federer (Šva, 2) - Tommy Haas (Njem) 6:7, 5:7, 6:4, 6:0, 6:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.