Federer protiv Thiema u osmini finala

ATP Rim

Federer protiv Thiema u osmini finala

Edmir Škorić

Švicarski teniser Roger Federer teže od očekivanog izborio je plasman u drugo kolo ATP turnira u Rimu.

Jeste Federer slavio u dva seta protiv Alexandera Zvereva, no dojam je da je Nijemac pošteno namučio Švicarca, pa mu je na kraju krajeva uspio "uzeti" osam gemova. 

Zverev je jedini kiks kod servisa napravio u šestom gemu prvog seta, kada je Federer stigao do brejka i na kraju osvajanja seta sa 6:2.

U trećem gemu drugog seta novi brejk Švicarca, činilo se da je tu prelomio meč, a onda Zverev uzvraća u narednom gemu i izjednačava na 2:2.

Kod rezultata 5:5, na servis Federera, Zverev opet posustaje i ponajbolji teniser svijeta mirnim servisom završava današnju priču, a čak je bio upitan njegov nastup u Rimu.

Federer će u trećem kolu igrati protiv Dominica Thiema, koji je sa 6:3, 6:2 pobijedio Joaa Sousu. 

Mlada nada svjetskog tenisa, Thiem, sigurno neće lako prepustiti pobjedu Federeru i očekuje nas jedan sjajan meč u osmini finala.

ATP Rim, 2. kolo:

Federer - Zverev 6:3, 7:5

Thiem . Sousa 6:3, 6:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti