Federer: Rafa je najbolji uvijek protiv mene
Roger napušta Rod Laver Arenu

Nakon novog poraza u meču sa Nadalom

Federer: Rafa je najbolji uvijek protiv mene

M. Maksimović

Roger Federer je stigao u Australiju sa sjajnom statistikom. Nakon poraza u polufinalu Us.Opena, nanizao je tri naslova, do polufinala Dohe ove godine je imao 20:0, a onda je predao Tsongi, ali nije igrao taj meč.

U Melboruneu nije imao problema do polufinala, a onda je došao Nadal. Federer je dobio prvi setu tie breaku, izgubio je u četiri. Prvi poraz nakon skoro pet mjeseci. Možda zato nije bio previše razočaran.

''Nisam izgubio skoro pet mjeseci, nije tako loše. Naravno da bih volio da sam u finalu i razočaran sam, ali vidjet ćemo kako ću reagovati na ovaj poraz u nastavku sezone. Zato niko ne treba da me žali.Rafa je igrao od početka do kraja odlično, držao se dugo na poenima, uvijek nekako igra svoj najbolji tenis protiv mene. Imam takav osjećaj'' naglasio je Roger koji je odigrao 1001.meč na Grand Slamu.

Igrao je polufinale devetu godinu zaredom, postao je prvi teniser s trideset ili više godina na leđima u polufinalu Australian Opena nakon Andrea Agassija kojem je to uspjelo 2004. godine. Agassi je tada imao 33 godine i 278 dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.