Federer sa lakoćom do četvrtfinala

Federer sa lakoćom do četvrtfinala

Završena su i četiri preostala meča 3. kola ATP Masters turnira u Parizu.

Roger Federer je nakon jednog časa i 5 minuta, savladao Francuza, Richarda Gasqueta, rezultatom 6-2, 6-4. Federer je još jednom pokazao da se vraća u formu i nameće se kao jedan od glavnih kandidata za osvajanje ovog turnira.

Francuski teniser Jo-Wilfried Tsonga je bio bolji od Italijana, Andreasa Seppija. Nakon jednog sata i 16 minuta, rezultat je glasio 6-3, 6-4, u korist Francuza. Tsonga je igrao onoliko koliko mu je bilo dovoljno za pobjedu, te je iskoristio jedine 2 break lopte i uvjerljivo savladao Italijana.

Mardy Fish je predao svoj meč 3. kola, Juanu Monacu. Nakon jednog sata i 41. minute, Fish je morao predati Monacu, zbog povrede tetive. Do ove povrede ne bi ni došlo, da je Amerikanac iskoristio 2 meč lopte, koje su mu se ukazale u tie breaku drugog seta. Međutim, Monaco se nije predavao u tim trenucima i trud mu se isplatio na kraju.

John Isner je igrao zadnji meč današnjeg programa, a savladao je Španca Feliciana Lopeza, rezultatom 6-4, 6-2.

Rezultati 3. kola, ATP Masters Paris:
Murray A. (Gbr) - Roddick A. (Usa) 6-2, 6-2
Berdych T. (Cze) - Tipsarević J. (Srb) 7-5, 6-4
Đoković N. (Srb) - Troicki V. (Srb) 4-6, 6-3, 6-1
Ferrer D. (Esp) - Dolgopolov A. (Ukr) 6-3, 6-2
Tsonga J.-W. (Fra) - Seppi A. (Ita) 6-3, 6-4
Monaco J. (Arg) - Fish M. (Usa) 1-6, 7-6 (8), 2-1, Fish predao
Federer R. (Sui) - Gasquet R. (Fra) 6-2, 6-4
Isner J. (Usa) - Lopez F. (Esp) 6-4, 6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.