Federer se sprema za povratak

Počeo sa treninzima

Federer se sprema za povratak

Roger Federer već se uveliko priprema za nastup u Monte Carlu. 

Treći teniser svijeta doputovao je u Kneževinu nešto ranije kako bi se što bolje pripremio za početak sezone na sljaci, ali i nadoknadio sve ono što je propustio u prethodna dva mjeseca. 

Podjsetimo, Švajcarac nakon završenog Australian Opena nije odigrao niti jedan meč zbog povrede koljena, da bi prošle sedmice samo nekoliko sati prije početka duela sa Juanom Martinom del Potrom otkazao nastup zbog stomačnog virusa.

Ove godine odigrao je deset mečeva i zabilježio osam pobjeda. Bolji od njega ove sezone bili su Miloš Raonić i Novak Đoković, koji su ga zaustavili u finalu Brisbanea, odnosno polufinalu Melbournea.

Turnir u Monte Carlu na programu je od 10. do 17. aprila, a titulu brani najbolji teniser svijeta Novak Đoković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti