"Federer se treba ugledati na Đokovića"

Mats Wilander

"Federer se treba ugledati na Đokovića"

Edmir Škorić

Nakon što je Srbija odnijela titulu Davis Cupa, čestitke su krenule sa svih strana. Među čestitkama se našla i ta od nekadašnjeg velikana Švedske Matsa Wilandera.

Nakon što je u finalu Davis Cupa Srbija odnijela pobjedu Francuskoj (3:2) time su se upisali u historiju kao prvi osvajači titule Davis Cupa.

Švedski teniser Wilander osvježio je svoj blog sa porukom gdje poručuje Federeru da bi se trebao ugledati na Đokovića.

“Mislim da bi se Federer trebao ugledati u Đokovića. Zapravo, moguće je da se sada Federer negdje crveni od srama. Đoković je na fascinantan način poveo svoju reprezentaciju u finalu. Osvojio je dva poena u pojedinačnim mečevima i trasirao put prema pobjedi. Isto tako, bio je pravi ambasador svoje zemlje, dok Federer s druge strane otkazuje nastupe za reprezentaciju i nikome nije pravi primjer u tom pogledu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.