Federer siguran na početku
U drugom setu nije briljirao

Švicarac slavio u dva seta

Federer siguran na početku

M. Maksimović

Nakon Andyja Murraya i Roger Federer je ostvario pobjedu u grupi B, prvog dana turnira u Londonu. Federer je u dva seta sredio Davida Ferrera, bilo je 6-1,6-4. Meč je trajao 87 minuta, a Ferrer je tek u drugom setu uspio nešto odigrati, pružiti bolji otpor Federeru.

Švicarac je krenuo sa breakom za 2-0, drugi je napravio za 4-0 i dileme nije bilo. Ferrer nije dobio niti jedan svoj servis gem, tek je u petom gemu uzeo servis Federeru. Presudni break u drugom setu je Federer napravio u petom gemu i to je bilo sasvim dovoljno za startnu pobjedu u Londonu.U drugom je Ferrer zaigrao nešto bolje, Federer je počeo griješiti, pa je set bio neizvjesniji. Federer je u pravom trenutku otišao na 4-2, Ferrer je imao pet break lopti u drugom setu, kod 5-4, četiri lopte za 5-5, ali ih nije iskoristio i to je bio kraja.

Grupa B:
Roger Federer (Švi,2) – David Ferrer (Špa,7) 6-1, 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.