Federer siguran, Rafa uz dosta problema

Novi obračun Federer - Nadal

Federer siguran, Rafa uz dosta problema

M. Maksimović

Polufinale Indian Wellsa nam donosi 28.međusobni obračun Rogera Federera i Rafaela Nadala.Obojica su svoje mjesto osigurala preko Argentinaca. Nadal je dobio Davida Nalbandiana, Federer Juana Martina Del Potra.

Federer i Del Potro su ove godine igrali već tri puta i Švicarac je dobio sva tri meča. Prvi u Melboruneu, drugi u Rotterdamu, treći u Dubajiu.

Novu četvrtu je Federer upisao relativno lako, za 69 minuta. Šest break lopti je imao Federer, tri je iskoristio, što je u ovakvom meču bilo više nego dovoljno. Federer je izvukao dvije break lopte u prvom gemu na svoj servis, kasnije u drugom setu još jednu i to je to.

Puno više smo vidjeli u posljednjem četvrtfinalnom meču. David Nalbandian je odigrao dbar meč, pogotovo u prva dva sete, možda jedan od boljih u ovoj godini. Uzbuđenja su krenula sa break loptom Nadala u petom gemu prvog seta, a onda je stigla break i set lopta Argentinca pet gemova kasnije. Nalbandian je iskoristio svoju priliku za 1-0.

I ko zna kako bi se sve završilo na kraju da je Nalbandian iskoristio dvije break lopte na početku drugog seta. Nije, a opasno je prijetio i u nastavku meča. Ali se Nadal držao, do 11.gema kada Nalbandian pravi dvostruku i Španjolac se vraća u meč. Poveo je Nadal 2-0 na početku trećeg, kasnije 5-2, ali se Nalbandian nije odmah predao. Vratio je jedan break, došao do 5-4. Predhodno je spasio jednu meč loptu.

U desetom gemu je Nalbandian bio blizu, dvije lopta za izjednačenje, međutim Rafa je obe izvukao do nove meč lopte i na kraju pobjede 4-6, 7-5, 6-4.

Rezultati četvrtfinala:
Roger Federer (Švi, 3) - Juan Martin del Potro (Arg, 9) 6-3, 6-2
Rafael Nadal (Špa, 2) - David Nalbandian (Arg) 4-6, 7-5, 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije