Federer: Spreman sam za penziju

Švicarcu se bliži kraj karijere

Federer: Spreman sam za penziju

Švicarski teniser Roger Federer (34) nema namjeru da se uskoro povuče iz tenisa, ali je u svakom trenutku spreman za odlazak u zasluženu mirovinu. 

Federer svojim predstavama na terenu ne pokazuje naznaku da bi mogao okačiti reket o klin, međutim ne krije da već duže vrijeme razmišlja o penziji. 

"Bio bih spreman za penziju ako ona dođe sutra. Moja karijera bi mogla da bude završena tek tako,  u slučaju neke povrede i slično. Zbog mojih godina doći će trenutak kada ću morati da kažem da je kraj", istakao je Federer u razgovoru za inostrane medije. 

Inače, tokom karijere Federer je osvojio 87 titula i postao je treći teniser u historiji Open ere koji je ostvario više od 1.000 pobjeda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.